instant fap

Bajram namaz se klanja u 20 džamija

Muslimani širom svijeta obilježavaju Kurban bajrama, koji je uz Ramazanski bajram najveći islamski blagdan.

Kurban-bajram traje četiri dana i za njega se vezuju obred prinošenja žrtve Bogu, odnosno obaveza klanja kurbana, te obred hadža, posjete svetim mjestima u Mekki, zbog čega se ovaj bajram naziva i hadžijski. Bajram je praznik radosti i sreće, praznik koji se kod muslimana u Bosni i Hercegovini i svijetu proslavlja u krugu obitelji, skromno i dostojanstveno.
U općini Sanski Most Bajram – namaz sutra će biti klanjan u 8 sati u 30 obnovljenih i novoizgrađenih džamija. Centralna bajramska svečanost bit će u Hamzibegovoj džamiji, gdje će Bajram namaz predvoditi Husein efendija Kovačević, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sanski Most.
Povodom predstojećeg velikog muslimanskog praznika, večeras će se na Trgu oslobodilaca u Sanskom Mostu sa početkom u 20 sati održati tradicionalni bajramski koncert pod nazivom „Predbajramsko veselje“.  Organizatori su Medžlis islamske zajednice Sanski Most i općina Sanski Most, a učestvuju: hor „Gazije“ iz Bužima, ansambl „Harmonija“ iz Sanskog Mosta, te KUD “Kozara” iz Donje Ljubije i KUD „Sanski biseri“ iz Sanskog Mosta.

KOMENTARI