instant fap

Bajramluk svjetski, evropski: Damir Imamović je “The Best of Europe”!

Bajramluk svjetski, evropski: Damir Imamović je “The Best of Europe”!

Oduševljeni smo što možemo objaviti pobjednike na dodjeli Songlines Music Awards 2021.

Poznati bh. interpretaror sevdalinki Damir Imamović konstantno niže uspjehe. Njegov posljednji je upravo nagrada za najboljeg umjetnika u Evropi.

Imamović je bio nominiran za Songlines Music Awards u dvije kategorije, Best Artist u konkurenciji sa Liraz, Meringo i Yilian Canizares i Europe u konkurenciji sa Sam Lee, Mariza i Cocanha.

Njegov novi album Singer of Tales osim što je proglašen najboljim u Evropi, te je osvojio njemačkog Grammyja našao se i u top deset na muzičkim listama širom Evrope.

Album se našao na listi World Music Charts Europe, najboljim albumima godine u 2020, uz album bh. dive sevdaha Amire Medunjanin.

Singer of Tales uvršten je među 10 najvažnijih albuma u oblasti svjetske muzike u izboru vodećih medija u toj oblasti, Songlines Magazin (Velika Britanija), MixedWorld Music (Holandija), KEXP Radio (SAD), Giornal della Musica (Italija), Mondo sonoro (Španija), ORF Ö1 (Austrija), Folker Magazin (Njemačka), Shibuya Radio (Japan).

Našao se i na Transglobal listi Best of Europe (Najbolje iz Evrope) za 2020. godinu, te je dobio kvartalnu nagradu njemačkog Udruženja muzičkih kritičara, poznatu i ka njemački Grammy.

KOMENTARI