BBI Banka sa prvačićima JU O.Š. „Hasan Kikić“ obilježila Međunarodni dan štednje

HomeLokalne temeSanski Most

BBI Banka sa prvačićima JU O.Š. „Hasan Kikić“ obilježila Međunarodni dan štednje

BBI banka i Rijaset IZ BiH i ove godine podijelit će 1.000 paketa hrane povratnicima 

BBI Banka već tradicionalno svake godine obilježi Svjetski dan štednje. Partner u tome ove godine bila im je JU O.Š. „Hasan Kikić“ čiji prvačići su posjetili BBI Banku, upoznali se sa ulogom banaka u našem društvu i kroz kreativnu igraonicu saznali o značaju štednje.


Tim povodom, Asmir Crnkić rukovodilac BBI Banke u našem gradu istaknuo je sljedeće:
“Cilj je djeci prezentirati štednju kao jednu pozitivnu ljudsku naviku. Iako je povod za obilježavanje Međunarodnog dana štednje vezan za veliku ekonomsku krizu nastalu poslije 1. sv. rata svjedoci smo da su te teme aktuelne i danas: visoka inflacija, energetska kriza, smanjenje prirodnih resursa, nestašica određenih proizvoda isl.
Mi smo djeci zajedno sa njihovim učiteljicama na njima prihvatljiv način skrenuli pažnju na značaj štednje i generalno racionalnog korištenja materijalnih i prirodnih resursa”- kazao je Crnkić.


Da podsjetimo, kraj mjeseca oktobra širom svijeta obilježava se kao međunarodni Dan štednje. Podsjećanja radi, 31.10.1924. godine  u Milanu sastali su se predstavnici svjetskih štednih institucija, sa ciljem da  pronađu izlaz iz ekonomske krize koja je nastala kao posljedica Prvog svjetskog rata. Na tom skupu  istaknuta je važnost štednje za razvoj čovječanstva i važnost borbe protiv svakog oblika rasipništva.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0