instant fap

Begović: Edin je zaslužio gol!

Begović: Edin je zaslužio gol!

Prvi dan 2013. donio je međusobni duel bh. reprezentativaca u Premiershipu. Sjajni Asmir Begović došao je na noge sve raspoloženijem Edinu Džeki, koji je predvodio napad građana u pobjedi Citya nad Stokeom od 3:0.

begovic-edin-je-zasluzio-gol

Uprkos visokom porazu Stokea, Begović im je sjajnim intervencijama držao glavu iznad vode sve do 43. minute, kada je uspio ispred Džeke izbaciti nogama loptu, ali samo do Zabalete, koji postiže pogodak za 1:0.

Nastavak susreta donosi još dva gola u mreži Begovića, a u 57. minuti pogodak za 2:0 postigao je Edin Džeko i to nakon što je Begović odbranio udarac Aguera, koji je nešto poslije i sam matirao našeg reprezentativnog golmana sa bijele tačke.

“Nije sjajno počelo za nas. U posljednja dva susreta primili smo šest golova i to sve zbog naših grešaka (protiv Southemptona igrači Stokea postigli dva autogola, op.a), a protiv Citya smo bili katastrofalni”, priznaje Begović i dodaje kako je cijela ekipa bila loša.

Pokušali smo ga oraspložiti konstatacijom da je imao nekoliko sjajnih intervencija, ali nije se dao…

“Ma to je nebitno kada izgubimo 3:0. Predali smo se a da nije ni počela utakmica, a ne znam objasniti razloge za to.”

Begović, koji je proglašen najboljim golomanom Premiesrhipa tokom jeseni, kaže kako je City odigrao solidnu utakmicu, te da mu je drago što je Džeko nastavio seriju pogodaka, iako bi više volio da mu je uspio odbraniti udarac.

“Igrao je odlično. Stvarao nam je dosta problema i po prikazanom, zaslužio je da postigne gol, ali volio bih da ipak nije. Čestitam mu na pogotku”, kaže Begović.