instant fap
NaslovnicaVijesti

Bez koncerata u 2019. godini: Dino Merlin priprema novi album

Bez koncerata u 2019. godini: Dino Merlin priprema novi album

Dino Merlin zajedno sa svojim saradnicima intenzivno radi na pjesmama za novi album. Najpoznatiji bosanskohercegovački kantautor i jedna od najvećih i najpopularnijih muzičkih zvijezda u ovom dijelu svijeta, kako saznajemo, prolongirao je nekoliko koncerata u Evropi, koji su trebali biti održani u 2019. godini, a sve da bi se potpuno posvetio radu na novom albumu. To potvrđuje i činjenica da na njegovoj zvaničnoj stranici nema zakazan nijedan koncert u 2019. godini.

Njegova svjetska turneja “Hotel Nacional”, koju je u protekle četiri i po godine posjetilo više od 900.000 posjetilaca, svečano se završila novogodišnjim koncertom u Budvi i njegova armija fanova na nove spektakle će, kako tvrdi naš izvor blizak Dini Merlinu, morati čekati do izlaska novog CD-a.

– Još nije poznato da li će novi album biti izdat 2019. ili 2020. godine. Dino Merlin je najveća zvijezda na Balkanu. On ništa ne prepušta slučaju. Vodi računa o najsitnijim detaljima i niko osim njega ne zna kada će novi album ugledati svjetlo dana – kaže naš izvor.

Tokom karijere Dino Merlin je sarađivao sa priznatim umjetnicima s međunarodne scene kao što su Cat Stevens (V. Britanija), Mustafa Sandal (Turska), Lutvi Bošnjak (Tunis), Edo Zanki (Njemačka), Arjinder (V. Britanija), Gani Tamir (Izrael), Orkestar Kempa i Hüsnü Senlendirici (Turska) i sigurno da je na novom albumu pripremio brojna iznenađenja za ljubitelje njegovih pjesama.

Dino Merlin jednostavno postavlja standarde u muzici na Balkanu i ruši rekorde. Nikada do sada niti jednom muzičaru iz regije, Evrope ili svijeta nije uspjelo četiri puta napuniti Koševo u Sarajevu, te pet puta napuniti beogradsku Arenu. Podsjetimo, posljednji album “Hotel Nacional” izdao je 2014. godine, a na njemu se nalazi 12 kompozicija.

KOMENTARI