Bh. glumicu Almu Terzić gledamo u turskim serijama, igrala je i s Burakom Ozcivitom

HomeMagazin

Bh. glumicu Almu Terzić gledamo u turskim serijama, igrala je i s Burakom Ozcivitom

Ako ste išli vidjeti ko vas gleda na Facebooku, profil vam je u opasnosti

Bosanskohercegovačka glumica Alma Terzić već nekoliko godina živi i radi u Turskoj. Svoju glumačku karijeru nastavila je i u svojoj novoj državi u koju je odselila nakon što je upoznala svog sadašnjeg supruga Murata Saracoglua.

Terzić je rođena je 11. jula 1987. godine u Zenici.Glumom se počela baviti još u djetinjstvu kao članica dječije scene pri Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a kao studentica druge godine Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu dobija ulogu u filmu “Snijeg”. Nakon završetka Akademije u Sarajevu počinje glumiti u predstavama u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Terzić je ostvarila zapažene teatarske uloge u prestavama “Balada o Omeru i Merimi”, “Bjesnilo”, “Usamljeni zapad”, “Kako sam naučila da vozim” i “Bizarno”. Također, igrala je i sporednu ulogu u serijalu “Lud zbunjen normalan” gdje je ukupno odigrala 12 epizoda. Također, u filmu “U zemlji krvi i meda” koji je režirala Angelina Jolie, igrala je lik Hane.

Zbog ljubavi svoju domovinu zamijenila je Turskom, gdje je nastavila svoju uspješnu glumačku karijeru. Igrala je u TV seriji “Veda” prema tekstu jedne od najpoznatijih književnica kolumnistica današnjice Ayse Kulin. U ovoj seriji radila je s uspješnim imenima kao što su Fahriye Evcen i Mehmet Aslantuğ. Potom je glumila u seriji “Fatih”, “Şeref Meselesi”, “Güllerin Savaşı”.

Kada je riječ o turskoj kinematografiji, glumila je i u seriji “Veličanstveno stoljeće: Kosem” gdje se u liku Ester Hatun pojavljuje u 14 epizoda.

Potom je zaigrala i u “Kuruluş Osman”, tv serija koja je oborila rekorde gledanosti, a i dalje osvaja srca stranih gledalaca. Pravo na emitovanje serije “Kuruluş Osman” prodato je mnogim zemljama svijeta, televizijskim kanalima i međunarodnim platformama te je uspjela dostići milione gledalaca u različitim zemljama. Radeći sa imenima kao što su Burak Özçivit, Nurettin Sönmez i Saruhan Hünel, Alma Terzić igra lik Sofije.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0