instant fap

BiH bez tri defanzivca protiv Sjeverne Irske i Austrije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži i započela pripreme za utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske (8. septembar) i Austrije (11. septembar).

Medijima se obratio selektor Robert Prosinečki, koji je potvrdio kako će naš tim u tim mečevima biti lišen usluga tri defanzivca Bojana Nastića, Ermina Bičakčića i Ognjena Vranješa.

“Medicinska ekipa je pregledala povrijeđene igrače. Nastić, Bičakčić i Vranješ neće putovati s nama u Sjevernu Irsku, a neće biti u konkurenciji ni za utakmicu protiv Austrije. Ćivić će ostati s nama, jer se njegova povreda može sanirati. Naknadnih poziva za Irsku neće biti jer se ne mogu riješiti vize, a za Austriju ćemo tek vidjeti”, izjavio je Prosinečki.

Foto: BIH.ba

On smatra da je Liga nacija zanimljivo takmičenje i bolje rješenje od prijateljskih utakmica.

“Ovo je zanimljivo takmičenje jer je šansa za odlazak na Evropsko prvenstvo. Liga nacija više znači manjim reprezentacijama koje kroz grupu imaju više šanse da odu na EP. Zanimljivije je od prijateljskih utakmica, dobili smo dobre protivnike s nekoliko igrača vrhunske klase. Bit će to dobri testovi za nas, očekujem da ćemo pored problema s trojicom povrijeđenih igrača odigrati odlične utakmice koje su po mjeri za nas. Analizirat ćemo sve i odigrati utakmice na pravi način.

Foto: BIH.ba

Kaže da i unatoč problemima cilj ostaje isti, a to je prvenstveno pobjeda protiv Sjeverne Irske.

“Povrijeđeni igrači su bili u planovima da igraju. Vranješ, Bičakčić i Nastić to neće moći pa ćemo morati tražiti alternativu za Austriju. To je moguće, nema plakanja iako nemamo puno odbrambenih igrača. Vjerujemo u ove momke, pokazali su da mogu igrati pa ćemo protiv Irske ići na pobjedu”.

Raduje ga što igrači igraju standardno.

“Veseli me što 95 posto igrača igra standardno. To je velika stvar, svi su manje-više u dobroj formi. Dobro ćemo odradit pripreme i analizirati protivnike. Momci vole doći u reprezentaciju, odradit ćemo sve kako treba”, završio je Prosinečki.

(BIH.ba)

KOMENTARI