instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

BiH razbila Egipat i plasirala se u šesto uzastopno finale Svjetskog prvenstva

BiH razbila Egipat i plasirala se u šesto uzastopno finale Svjetskog prvenstva

 

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci pobijedila je Egipat rezultatom 3:0 u setovima i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva koje se održava u Sarajevu.

Naši odbojkaši su odlično otvorili meč i već u prvom setu pokazali da su apsolutni favoriti u ovom susretu, a uz veliku podršku s tribina na kraju su prvi set osvojili rezultatom 25:13 i za to im je trebalo 16 minuta.U drugom setu, koji je trajao nešto duže, tačnije 20 minuta, naši odbojkaši s slavili rezultatom 25:19 i već tada je bilo jasno da će bez većih problema doći do pobjede i plasmana u finale.

Na kraju, treći set su osvojili rezultatom 25:20 i uz veliku erupciju oduševljenja proslavili plasman u final

Ovo će za našu selekciju biti šesto finale na svjetskim prvenstvima (Foto: Dino Šečić/World Paravolley)

Treba reći i to da je neposredno pred početak utakmice stigla jedna tužna vijest. Izet Delalić, brat kapitena reprezentacije BiH Sabahudina, preminuo je sat vremena prije početka utakmice. Ipak, kapiten Zlatnih ljiljana stisnuo je zube i uprkos smrtnom slučaju u porodici odlučio je igrati današnji meč protiv selekcije Egipta.

Što se tiče plasmana u finale, ovo će za našu selekciju biti šesto uzastopno finale na svjetskim prvenstvima. U dosadašnjim nastupima, osvajali smo tri zlata, dva srebra i jednu bronzu sa svjetskih prvenstava.

U drugom polufinalu se sastaju aktuelni svjetski i paraolimpijski prvak Iran i Brazil (srijeda, 19 sati). Finale se igra u petak s početkom u 19 sati.

KOMENTARI