instant fap

Bijele trake u Sanskom Mostu kao odgovor na uvredu vladajuće SDA

Bijele trake u Sanskom Mostu kao odgovor na uvredu vladajuće SDA

Saopćenje SDA Sanskog Mosta od prije nekoliko dana, u kojem su stanovnici ovog grada podijeljeni na „rođene Sanjane i pridošlice“, uvrijedilo je sve ljude u ovom gradu. To je bio povod nekolicini Sanjana, a prema ideji Prijedorčanina Suada Karagića, koji..

Saopćenje SDA Sanskog Mosta od prije nekoliko dana, u kojem su stanovnici ovog grada podijeljeni na „rođene Sanjane i pridošlice“, uvrijedilo je sve ljude u ovom gradu. To je bio povod nekolicini Sanjana, a prema ideji Prijedorčanina Suada Karagića, koji živi u Sanskom Mostu, da jučer s bijelim trakama prošetaju gradom i zaustave se pred sjedištem SDA, u tzv. žutoj zgradi, te pred općinskom zgradom, kako su rekli, izvorima diskriminacije.

– Mi se ne osjećamo strancima i ne pokazujemo na ovaj način bunt prema Sanjanima starosjediocima. Mi iskazujemo bunt prema aktuelnoj vlasti koja uporno nastoji sve one koji ne prihvataju njihove metode političkog obračuna s protivnicima proglasiti građanima drugog reda – kazao je Karagić.

Istakao je da su u Sanskom Mostu diskriminirani „svi koji nisu dobri s aktuelnom vlašću“.

– Svi koji su glasni, koji govore šta misle, koji ne prihvataju ucjene vladajuće partije, proglašeni su u spomenutom saopćenju teroristima, kriminalcima i ubojicama – naglašava Karagić i još jednom podvlači da je šetnja s bijelim trakama odgovor političkim primitivcima, koji su, sigurno, manjina u ovom lijepom gradu.

Besmislena, ali zlobna politička poruka autora SDA-ovog saopćenja, a svi vjeruju da ju je sastavio „pisac“ Asim Kamber, sudeći prema komentarima Sanjana, upućena je kao opomena svima koji misle svojom glavom, vide svojim očima i slušaju svojim ušima. Suočen s političkim autogolom svoje stranke, načelnik općine Mustafa Avdagić dan kasnije u svom saopćenju ogradio se od diskriminacije građana.

KOMENTARI