instant fap

Bild najavljuje Kloppov odlazak iz Liverpoola i veliki povratak u Njemačku

Bild najavljuje Kloppov odlazak iz Liverpoola i veliki povratak u Njemačku

Njemački Bild najavljuje da će se menadžer Liverpoola Jurgen Klopp već 2022. godine vratiti u ovu državu i da bi upravo on mogao biti naredni selektor nogometne reprezentacije Njemačke.

Klopp je 2015. godine preuzeo Liverpool i prije dvije godine ovom timu je donio titulu prvaka Evrope, zatim i prvu titulu prvaka Engleske nakon 30 godina, a kako ove sezone Redsi igraju ispod očekivanja navijača, moguće je da bi Klopp već naredne sezone mogao napustiti klub.

Ovaj njemački stručnjak s Liverpoolom ima važeći ugovor do ljeta 2024. godine, no Bild očekuje da bi klub s Anfielda mogao napustiti već 2022. godine.

“Kako god završila njegova vladavina u Liverpoolu, Klopp će se prije ili kasnije vratiti u Njemačku. Zanimljiva mu je pozicija selektora, posebno jer je Njemačka 2024. godine domaćin Evropskog prvenstva. Moguće je čak i da ovog ljeta ode iz LiverpoolA, ali su šanse za to jedan posto, dok su puno veće da se to desi 2022. godine”, tvrdi ovaj njemački list.

Klopp je trenersku karijeru počeo 2001. godine u Mainzu da bi nakon toga 2008. godine preuzeo Borussiju Dortmund. Nakon što je napustio ovaj klub, sredinom sezone 2015/2016 preuezo je Liverpool.

KOMENTARI