instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Boračka udruženja iz Bužima ne podržavaju napade i pritiske na lokalnu vlast općine Sanski Most

Boračka udruženja iz Bužima ne podržavaju napade i pritiske na lokalnu vlast općine Sanski Most

Udruženje RVI 1992.-1995. i Udruženje demobilisanih boraca općine Bužim oglasile su se danas zajedničkim saopćenjem za javnost, koji prenosimo u cijelosti.

Obzirom na sve učestaliju zloupotrebu učešća Bužimljana u odbrani BiH, Bužima i drugih gradova i općina, svojatanja nesebične borbe oko 4.000 boraca 505. Viteške brigade na području Bužima, a u zadnje vrijeme se ta časna borba za državu pokušava zloupotrijebiti u dnevno-politička dešavanja na području Sanskog Mosta, Udruženje RVI 1992.-1995. i najbrojnije boračko Udruženje demobilisanih boraca općine Bužim izdaju saopćenje.

Borci 505. Viteške brigade su se borili za jedinstvenu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, sve njene općine i gradove, te neće dozvoliti da se borba koju ne treba posebno dokazivati koristi za ličnu promociju bilo koga i da služi za zaštitu lične pozicije Glavnog imama IZ u Sanskom Mostu.

Smatramo neprimjerenim miješanje pojedinaca i samoprozvanih zaštitnika boračke populacije iz Bužima u određena dešavanja na području druge općine, posebno kada to nisu tražila zvanična i legalna udruženja boraca sa područja općine Sanski Most.

Posebno ovdje želimo istaknuti zasluge lokalne vlasti u Sanskom Mostu u stambenom zbrinjavanju boračke populacije iz cijele BiH pa i naših Bužimljana koji su se naselili u ovom gradu i koji u njemu nesmetano žive i rade.

Zbog toga pozivamo pojedince i udruženja boraca sa područja općine Bužim da ne učestvuju u napadima na izabrane zvaničnike općine Sanski Most, pozivamo i pojedince da ne zloupotrebljavaju boračke populacije, jer borba Bužimljana i preko 500 poginulih braca-šehida su svetinja sa kojom se ne treba poigravati i koristiti za ličnu promociju i ostvarivanje bilo čijih pojedinačnih interesa.

 

Udruženje RVI 1992.-1995.                              Udruženje demobilisanih boraca općine Bužim

 Hasan Hilić, predsjednik                                                             Sejad Nanić, predsjednik

KOMENTARI