instant fap
NaslovnicaSport

Bordo momčad saznala imena protivnika

Bordo momčad saznala imena protivnika

Bosnaskohercegovački klubovi danas su saznali imena protivnika u evropskim takmičenjima. Tako će Sarajevo u 1. pretkolu igrati protiv Hiberniansa sa Malte, a ukoliko prođe dalje bordo momčad će igrati protiv Levskog iz Sofije.

U 1. pretkolu Evropske lige Sarajevo će snage odmjeriti sa Hiberniansom sa Malte. Bordo momčad u ovaj dvomeč ulazi kao apsolutni favorit i desilo bi se pravo čudo kada bi amateri sa Malte zaustavili bh. predstavnika.

U taboru bordo momčadi zadovoljni su žrijebom 1. pretkola, a sjajni veznjak Ivan Sesar radostan je i zbog toga što će se prvi susret igrati na Koševu.

“Iskreno, ja sam zadovoljan. Moja želja je bila izbjeći momčadi iz Kazahstana i Azerbejdžana i ista mi se ostvarila. Prvi susret igramo pred našim navijačima i zbog toga sam sretan. Pokušat ćemo već na Koševu napraviti dobar rezultat kako bismo na Maltu otišli sa što manje briga”,  istakao je Ivan Sesar.

Veznjak momčadi s Koševa uvjeren je da su on i njegovi saigrači kvalitetniji od igrača momčadi Hiberniansa, ali napominje da ne smije biti potcijenjivanja.

“Danas svako igra fudbal, tako da ne smijemo u susrete ući sa onom poznatom ‘lako ćemo’. Favoriti jesno, ali to moramo pokazati na terenu. Uz dobar pristup i uz veliku podršku s tribina, siguran sam da nećemo razočarati”, ističe Sesar i na kraju dodaje:

“O Levskom ćemo razmišljati nakon susreta sa Hiberniansom. Samo nam je momčad sa Malte sada u mislima”.