instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

BRAVO Mještani Vrša uređuju izletište

BRAVO Mještani Vrša uređuju izletište

Rijetki su primjeri zajedništva i solidarnosti kao što je to slučaj u selu Vrše, gdje mještani sopstvenim sredstvima i radom realiziraju brojne projekte. Vršani su u proteklim godinama, vlastitim radom i entuzijazmom, izgradili najljepše izletište na području Sanskog Mosta, a ovih dana dodatno ga uređuju.

U proteklim godinama na lokalitetu izletišta nikli su šadrvani, kuća za druženje, igrališta i sadržaji za odmor, razonodu i sport, a izletište nadomak ovoga sela postalo je omiljena destinacija koju posjećuju Sanjani svih uzrasta.

Trenutno, mještani su organizovali akciju i grade četiri velike pecare koje će u budućnosti biti na usluzi svim gostima i posjetiocima. Sredstva su osigurali uz pomoć Općine Sanski Most i Općinskog fonda za komunalne djelatnosti kojima se posebno zahvaljuju.

U proteklom periodu Vršani su u bezbroj navrata pokazali koliko vole svoje mjesto te su uradili niz značajnih projekata. Izgradili su i uredili šehidsko mezarje na ulazu u selo, zatim najljepše izletište na području sanske općine, te renovirali mjesnu džamiju.

Većinu ovih projekata realizirali su najčešće sopstvenim sredstvima i volonterskim radom, a nerijetko imali su i podršku lokalnih vlasti koja je znala prepoznati i nagraditi njihov trud.

KOMENTARI