BRAVO Vrijedno priznanje za Edima Kunića

HomeLokalne temeSanski Most

BRAVO Vrijedno priznanje za Edima Kunića

Posjeta spomen obilježja u sklopu Dana općine

Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” održava se od 2. do 4. novembra 2021. godine. Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici ovog muzičkog pravca

Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu, koji ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrjedniju muzičku baštinu naših prostora.

Edin Kunić napisao je muziku i tekst Jasminu Bureku, a pjesma je dobila nagradu za muziku na festivalu sevdalinke u Tuzli.

Dvadeset godina se iskreno bavim slikarstvom, iza mene su brojne samostalne i i skupne izložne te likovne kolonije i art festivali, a u pripremi je knjiga TRAGOVI od ISKONA.

Paralelno se bavim muzikom i konponujem pjesme, uradio sam nekoliko pop balada i narodnih. Ova festivalska nagrada mi puno znači i daje moral da radim dalje, izjavio je Bunić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0