Bravo za sarajevske mališane: Reciklažom donirali novac za socijalno ugrožene i oboljele osobe u BiH

HomeVijestiBiH

Bravo za sarajevske mališane: Reciklažom donirali novac za socijalno ugrožene i oboljele osobe u BiH

Bh. šminkerica Elena Šehovac osvojila treće mjesto na svjetskom takmičenju u šminkanju

 

Ljetos su u promet su pušteni prvi pametni reciklomati u Sarajevu, i to na tri lokacije: ispred Grand Centra na Ilidži, Ispred SCC- a, i u krugu KJKP RAD.

Korištenjem pametnih mašina za reciklažu brinete o životnoj sredini, ali činite i humano djelo. Našu sugrađani, najvećim dijelom djeca, na reciklomatima u Sarajevu reciklirali su 10 hiljada flaša i na taj način donirali 500 KM Udruženju Pomozi.ba. Tim novcem pomoći će se socijalno ugroženim i oboljelim osobama u Bosni i Hercegovini.

Lijepe vijesti podijelio je KJKP ‘RAD’ d.o.o. na svom Facebook profilu.

“Građani Sarajava, najvećim dijelom najmlađi članovi našeg društva, u oktobru ove godine na reciklomatima postavljenim u sklopu projekta koji se realizuje u saradnji KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo, KJKP Park Sarajevo, KJKP GRAS, firme Eko grad i Turističke zajednice KS Visit Sarajevo reciklirali su 10.000 flaša i Udruženju Pomozi.ba na taj način donirali 500 KM, kojim će se pomoći socijalno ugroženim i oboljelim osobama u Bosni i Hercegovini!

 

10.000 boca odloženih u Reciklomat potencijalno bi završilo u prirodi i zagađivati okoliš, a razgradile bi se prirodnim putem tek za 450 godina. Umjesto toga, vodeći računa o okolišu i čuvajući prirodne resurse, uz malo truda ambalažne boce su odložene na adekvatno mjesto i bit će od koristi onima koji su u stanju potrebe, jer sve se može kad se ruke slože.

Sigurni smo da će se u narednom periodu sve više građana odazvati projektu reciklaže ambalažnog otpada za čistiji okoliš, ali i za dobrobit naših sugrađana kojima je potrebna pomoć”, saopćeno je iz KJKP RAD.

Budite dio pozitivne priče i reciklirajte.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0