instant fap
NaslovnicaUncategorized

Brza reakcija vrha SDA

Brza reakcija vrha SDA

Ne stišava se bura na političkoj sceni nakon vanredne subotnje sjednice na kojoj je suprotno Poslovniku Skupštine i Ustavu USK-a izvršeno rekonstruiranje Vlade USK-a.

Od jučer se u Sarajevu vode razgovori u vrhu SDA i SBB-a o stanju u Krajini. Općinska organizacija SBB-a u Bihaću podržana od preostalih šest, jučer je primljena u kabinetu Fahrudina Radončić kako bi zatražili odgovor na okolnosti da je za ministra zdravstva USK-a imenovana Dragana Bajrić (dipl. pravnik) koja nije prijedlog SBB-a Bihaća. Velika grupa članova SBB-a danas je u Bihaću donijela kolektivnu odluku o napuštanju ove stranke, a u Sanskom Mostu SBB je napustila grupa osnivača ove stranke na čelu sa Redžom Kurbegovićem.

predsjedništvo

I u centrali SDA danas je rukovodstvo ove stranke donijelo prijedlog mjera kojim se traži rješenje za novonastalu krizu na USK-a.

Stranački vrh SDA dao je punu podršku rukovodstvu KO SDA USK-a na čelu sa Šemsudinom Dedićem i mjerama koje je ovaj organ donio na svojoj posljednjoj sjednici.

Podržan je stav i KO SDA kojim se osuđuje neprimjereno djelovanje u medijima poslanika u Državnom parlamentu Senada Šepića. Na potezu je sada KIO SDA USK-a koji će utvrditi odgovornost pojedinaca koji rade suprotno stavovima organa SDA.

Kako nezvanično saznaje naš portal sa pozicije na koje su imenovani uz suglasnost organa SDA biti će razriješen Predsjednik kluba u Skupštini USK-a Samir Veladžić, a donijet će se odluka o statusu predsjedavajućeg Skupštine Nijaza Hušića koji su u Skupštini USK-a djelovali i provodili politiku drugih političkih partija.

Naredna sjednica Izvršnog odbora će ponuditi odgovor u kojim će Općinskim organizacijama biti uvedeno povjereništvo, što je u skladu sa Statutom SDA nadležnost ovog organa.

KOMENTARI