instant fap

Budući stadion Grbavica zvat će se ‘Arena telecom’?

Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže i predsjednika Nogometnog saveza BiH Ivice Osima danas je u zgradi Općine Novo Sarajevo održan treći sastanak povodom sanacije i rekonstrucije stadiona Grbavica

 

Na sastanku su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza BiH, predsjednik FK Željezničar Sabahudin Žujo, predstavnici Uprave BH Telecoma, te projektantske firme koja je u fazi izrade projektnog zadatka rekonstrukcije stadiona Grbavica, saopćeno je iz općine Novo Sarajevo.

Koldžo je naglasio da inicijativa koju je pokrenuo zajedno sa svojim saradnicima ima cilj da se u realnim okvirima koji odgovaraju potrebama i mogućnostima današnjice napravi funkcionalan stadion po međunarodnim standardima FIFE-a i UEFE-a, na kojem bi se mogle igrati utakmice nogometnih klubova i reprezentacije BiH.

Na temu rekonstrukcije stadiona ”Grbavica” prije nekoliko mjeseci održan je sastanak i s predstavnicima Vlade Federacije, Kantona Sarajevo, Gradske uprave, Fudbalskog saveza BiH i FK Željezničar. Predstavnici navedenih institucija podržali su tu inicijativu, a Općina Novo Sarajevo preuzela je na sebe posao izrade projektne dokumentacije i idejnog projekta za rekonstrukciju stadiona.

Na današnjem sastanku, koji je trajao nekoliko sati zbog složenosti rješavanja tehničkih detalja, u potpunosti se definisao i projektni zadatak, tako da bi za mjesec dana mogli dobiti i konačan idejni projekat, kao i trodimenzionalnu prezentaciju budućeg izgleda stadiona Grbavica.

Predstavnici Uprave BH Telecoma izrazili su želju da učestvuju u realizaciji ovog važnog projekta za Bosnu i Hercegovinu, a razgovaralo se i o tome da budući stadion Grbavica dobije naziv ”Arena telecom”.

Osim je istaknuo da pretpostavlja da će se i UEFA uključiti u realizaciju navedenog projekta, o čemu će se više znati nakon zvanične posjete delegacije UEFA-e Sarajevu, te u znak zahvalnosti poklonio Koldži dres reprezentacije BiH.

KOMENTARI