instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Čačić: Sud potvrdio da sam odgovoran, ali ne i kriv

Čačić: Sud potvrdio da sam odgovoran, ali ne i kriv

Prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić kazao je danas kako je izricanjem i obrazloženjem presude mađarski sud potvrdio i njegovo vlastito gledište kako je odgovoran za nesreću, ali ne i kriv.

Čačić je podsjetio da je sutkinja u obrazloženju presude izričito naglasila da je vozio u okvirima dozvoljene brzine te da su uvjeti na cesti i vidljivost bili loši.

“Isto tako, a ne manje važno, ni na koji način nije dokazano da su svjetla na vozilu unesrećenih bila upaljena, dok je s potpunom sigurnošću utvrđeno da nitko od poginulih nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a da su bili ne bi bilo smrtnih posljedica”, stoji u današnjem priopćenju agencije IMC koja je prenijela Čačićevu izjavu.

Čačić napominje kako u mađarskom kaznenom zakonu, za razliku od hrvatskog, u posebnim slučajevima kada se želi naglasiti granični prostor između uvjetne i oslobađajuću presude, postoji mogućnost da se trenutkom pravovaljanosti presude, presuda trenutno briše iz kaznene evidencije.

“Time se onemogućuje da bilo tko prozove uvjetno osuđenu osobu za taj čin. Upravo je to ključni dio nepravomoćne presude mađarskog suda. Na žalost, ono što se dogodilo meni može se  u prometu”, kazao je.