instant fap
NaslovnicaUncategorized

Čarolija Sanjanke Elme Burnić na hrvatskoj glazbenoj sceni

Čarolija Sanjanke Elme Burnić na hrvatskoj glazbenoj sceni

Elma Burnić je nagrađivana kantautorica koja u svome glazbenom izričaju kombinira utjecaje i Istoka i Zapada.

Elma je rođena u Sanskom Mostu, a odrasla je u Zagrebu.

Prema riječima Matije Dedića, radi se o umjetnici koja predstavlja veliko osvježenje za hrvatsku glazbenu scenu. Nakon završenog studija arhitekture, Elma se posvetila svestranom umjetničkom djelovanju, a autorica je i glavni protagonist multimedijalnog spektakla u kazalištu Komedija pod nazivom Mistična noć sevdaha, u suradnji s glumcem Robertom Kurbašom.

elma-burnic

Na rasprodanim solističkim koncertima održanim u eminentnom zagrebačkom VIP klubu, Elma je predstavila prve singlove, između ostalog i kantautorsku pjesmu ‘Magleni dan’, snimljenu pod palicom poznatog producenta Denykena. Godinama je surađivala s Paulom Kempfom, klaviristom kultnog sarajevskog benda – Zabranjeno Pušenje.

Osnovala je ženski kvartet Mystique koji bilježi brojne uspješne nastupe diljem Hrvatske među kojima je i koncert s Vlatkom Stefanovskim u Dubrovniku.

Nedavno je osvojila nagradu na međunarodnom Festivalu u Mostaru u suradnji s renomiranim tenorom Maxom Hozićem. Književnik Krešimir Butković izjavio je da je Elma dijamant na ovoj glazbenoj sceni te da će s pravom biti prozvana dušom sevdaha i vrhunskom kantautoricom.

Ove je godine nastupila na Bonofestu u Vukovaru s pjesmom “Ako život stane”, a za koju potpisuje glazbu. Na Šibenskom festivalu dalmatinske šansone 2015. osvaja treću nagradu žirija u duetu s Hrvojem Hodakom (Belfast Food) s pjesmom “Ljubav”.

www.elmamusic.com

KOMENTARI