instant fap

Čavka demantirao Avazove podvale

Šejla Turković, supruga Zijada Turkovića, optuženog da je rukovodio zločinačkom organizacijom koja se tereti za brojna krivična djela među kojima su pet ubistava, pljačka Cargo-centra Aerodroma Sarajevo, iznude, pranje novca, Oslobođenju je predočila potvrde na osnovu kojih se vidi da je blindirani automobil audi 44 Q Šejla Turković kupila, a ne dobila na poklon. Ista dokumentacija prezentirana je prošle sedmice kao dokaz Tužilaštva BiH.

Na posljednjem ročištu na kojima se optuženima sudi za pripadnost zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića, tužioci su u spise uložili potvrde iz kojih se vidi da je automobil audi 44 Q Šejla Turković kupila od izvjesnog Ferida Mazgića, predstavnika firme “Čavkić” d.o.o. Bihać. Na tom ročištu Zijad Turković je zatražio od tužioca Olega Čavke da mu pokaže gdje je na dokumentu o kupoprodaji potpis i ime Bakira ili Alije Izetbegovića. Kako bi ovo pojasnila, Šejla Turković kaže:

– Sve vrijeme Fahro (Fahrudin Radončić, op. a) podmeće javnosti da su nama Bakir, odnosno Alija Izetbegović poklonili blindiranog audija kako bi time nanio štetu SDA. Istina je da smo blindiranog audija kupili nakon prijetnji Darke Eleza. Jedini razlog zašto smo nabavili blindirano vozilo jeste da zaštitimo dijete i nas dvoje. Prijetio nam je zbog mog pisanja protiv Eleza. To je u svojoj izjavi na suđenju potvrdio i Anes Kurbegović.

Istovremeno, Fahro je u Dnevnom avazu branio Eleza, dopuštao mu da govori stvari  poput: “Ni policija neće zaštititi nekoga ko je dobar s Đorđem Ždralom”. Svaki put nakon nekog krivičnog djela koje je izvršeno, Elez se uredno javljao Dnevnom avazu i tu osporavao ono što je radio. Isto tako, javljao se i pojedinim tužiocima i pojedinim radnicima SIPA. Nakon akcije Lutka ispostavilo se da je on izvršilac onih krivičnih djela za koje je u Avazu tvrdio da je nevin…, priča Šejla Turković.

Prema dokumentaciji koju nam je prezentirala Turkovićeva, blindirani audi Rusmir Kurić je 28. januara 2009. prodao Feridu Margiću iz kompanije “Čarkić” d.o.o. Potom je 25. marta 2009. Turkovićeva od Margića kupila taj auto za 15.000 KM.

Oslobođenje

KOMENTARI