instant fap
Naslovnicainmedia danas

Četiri porodice dobile materijal za sanaciju kuća

Četiri porodice dobile materijal za sanaciju kuća

Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH obezbijedilo je građevinski materijal za obnovu i sanaciju četiri stambena objekta na području općine Sanski Most, a pomenuti materijal je dopremljen korisnicima.

U pratnji predstavnika ovog ministarstva bio je i Asim Kamber koji je uspio izlobirati da se do kraja godine u Sanskom Mostu rekonstruiraju i izgrade ukupno četiri kuće. 

Među četiri korisnika ove donacije je i porodica Halkić iz sela Gornji Kamengrad, desetak kilometara od pomenutog grada, čija kuća je oštećena zbog klizišta.

Prema riječima Fatime Halkić, vlasnice objekta, prije dvije godine iznad kuće došlo je do pokretanja klizišta, zbog čega su se pojavila značajna oštećenja u kući u kojoj živi petočlana porodica u kojoj je i dvoje malodobne djece.

S obzirom na to da se radi o porodici koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, koja nije bila u stanju da osigura vlastita sredstva za obnovu, pomoć je zatražena od lokalnih vlasti.

“Naposlijetku, građevinski materijal je osiguran s federalnog nivoa i čim to dozvole vremenske prilike krenuće se u sanaciju kuće. U međuvremenu klizište je sanirano, ali su ostala značajna oštećenja na kući, zbog čega je u pitanje došla i sigurnost ukućana. Čim vremenske prilike dozvole krenuće se u renoviranje objekta kako bi Halikići živjeli u uslovima dostojnim čovjeka”, kaže Raif Karajković, predsjednik mjesne zajednice Gornji Kamengrad.

Također, građevinski materijal je osiguran za obnovu još tri stambena objekta, od kojih su dva u vlasništvu srpskih povratnika u sansku općinu.

KOMENTARI