instant fap

CIM:”Bajramski prijem”

Centar za izgradnju mira(CIM) sinoć je u Hamzibegovom restoranu upriličio “Bajramski prijem” za lidere svih vjerskih zajednica u našem gradu, te političke lidere vodećih stranaka.

Na neki način, pored CIM-a domaćin ovog prijema bio je i uvaženi, glavni imam MIZ Sanski Most, prof. Husein ef. Kovačević, jer je bajram najveći islamski praznik, a ovaj događaj je omogućio liderima ostalih vjerskih zajednica da  na licu mjesta upute bajramsku čestitku glavnom imamu. Ispred Vlade USK-a na prijemu je bila uvažena ministrica Helić, SDP je na prijemu predstavljao sekretar partije, gospodin Nedžad Mujagić, ispred SBiH tu je bio kantonalni poslanik, gospodin Sulejman Kazić. Vladajuću SDA na ovom prijemu predstavljao je novi i mladi vijećnik Arnel Terzić.

Prisutnima se na početku obratio Husein ef. Kovačević koji je govorio o Kurban bajramu, ali i o potrebi i ljepoti sastanaka lidera svih vjerskih zajednica. Pozdravio je svoje kolege i zahvalio se na čestitkama upućenim od strane istih. Poželio je sreću u nastavku rada na polju izgradnje mira ovoj organizaciji, te pohvalio sinoć veoma dobri Međureligijski hor “Harmonija”, predvođen sjajnim vokalnim solistima Atlija Ivonom i Karabeg Almom. Siguran je da je pred ovim CIM-ovim horom blistava budućnost, te da će oni sigurno biti veliki ambasadori Sanskog Mosta.

Direktor CIM-a, mr. Vahidin Omanović je pozdravio sve prisutne, čestitao bajram, te iskazao svoje zadovoljstvo angažmanom vlastite organizacije na polju izgradnje mira i zbližavanja ljudi.

Na kraju, možemo samo poželjeti da ovakvih događaja bude više. Mir je najdivnija stvar na planeti, volimo se, uvažavajmo i zajednički gradimo BiH.

Istina, pravda, pomirenje 🙂

Naš put je mir!

inmedia.ba

 

 

KOMENTARI