Ćiro objavio snimak sa derneka iz Sarajeva: Iznad Tešnja zora sviće, dobro doš'o izborniče

HomeSport

Ćiro objavio snimak sa derneka iz Sarajeva: Iznad Tešnja zora sviće, dobro doš'o izborniče

Ćiro Blažević: Imam 85 godina, ali moram biti optimista kao i svi

Možda ima 87 godina i tešku bolest, ali Miroslav Ćiro Blažević još uvijek živi punim plućima.

Ćiro je u utorak stigao u Sarajevo gdje se družio sa mnogobrojnim novinarima, nakon čega je u sarajevskom restoranu Libertas večerao sa užim krugom prijatelja.

Njegov dugogodišnji prijatelj Enver Lugušić sa suprugom Džanom, glumac Emir Hadžihafizbegović i bivši fudbaler Muhamed Konjić potrudili su se da se Ćiro osjeća kao kod kuće.

“Iznad Tešnja zora sviće, dobro doš'o izborniče” svirali su Ćiri Blaževiću, a sve je objavio na Facebooku.

Ćiro će 5. maja prisustvovati na travničkoj Piroti na humanitarnoj utakmici kojoj će snage odmjeriti bivše zvijezde Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U bh. timu nastupat će brojni sportisti, političari i poznate ličnosti, dok će boje Vatrenih braniti uglavnom generacija iz 1998. godine.

Ranije je najavljeno i to da će Ćiro sutra otići u posjetu Travniku gdje će razgovarati s tamošnjim načelnikom Kenanom Dautovićem. Odlukom općinskog vijeća “trener svih trenera” izabran je za počasnog građanina rodnog Travnika, a taj prijedlog nedavno je dobio saglasnost većine u vijeću.

“Ako me pitate jesam li zaslužio ovo priznanje, jesam! Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam govorio da sam iz rodnog Travnika”, poručio je Blažević.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0