instant fap

Članovi “Galaje” nastavljaju sa uspjesima

Članovi “Galaje” nastavljaju sa uspjesima

Članovi taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta ponovo su ostvarili dobar rezultat na međunarodnoj sceni. Mladi sanski sportisti su osvojili četiri medalje, po dvije srebrne i bronzane, u hrvatskom gradu Kutini na veoma jakom turniru u kick boksu pod nazivom „15. INTERNACIONALNI KICKBOXING KUP – Kutina 2013.“, na kojem su učestvovala 464 takmičara iz 61 kluba, koji su došli iz čak 6 država.

Srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji za „Galaju“ je osvojio Ajdin Fazlić u disciplini light contact kategorija + 90 kg. Srebrom se u juniorskoj konkurenciji okitila i Lejla Avdić u disciplini semi coctact kategorija – 55 kg. Bronzane medalje u junirskoj konkurenciji su osvojili Ajdin Musić u disciplini light contact kategorija – 96 kg i Indira Fazlić u disciplini semi contact kategorija – 42 kg.

Treba reći, da je u Kutini nastupio u seniorskoj konkurenciji i najbolji takmičar „Galaje“, Imran Midžan, u kategoriji – 69 kg disciplina light contact. Kako nas je informisao trener „Galaje“, Husein Bećirević, Midžan je poražen u prvom kolu od takmičara iz Mađarske sudijskom odlukom 2:1. Bećirević naglašava, da se Midžan ipak u ovoj borbi čuvao kako ne bi doživio povredu čime bi bio upitan njegov nastup u dresu reprezenacije BiH na Svjetskom prvenstvu koje će se od 30.novembra do 08. decembra održati u Antalyji u Turskoj.

KOMENTARI