instant fap

Crna Gora na dobrom putu

Na sastanku je bilo riječi, kako stoji u priopćenju vladina ureda za odnose s javnošću, i o screeningu za pojedinačna poglavlja, a o čemu se uskoro očekuje izvješće Europske komisije

Crna Gora predstavlja pozitivan primjer cijelom susjedstvu kad je riječ o pristupanju Europskoj uniji i NATO-u, kazao je u petak Jelko Kacin, izvjestitelj Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu na sastanku s podpredsjednikom crnogorske vlade Duškom Markovićem.
Marković je upoznao Kacina s onim što je Crna Gora poduzela glede ispunjenja obaveza iz pristupnih pregovora, posebno se osvrnuvši na racionalizaciju sudske mreže i izmjene kaznenog zakonodavstva u cilju što učinkovitije borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Na sastanku je bilo riječi, kako stoji u priopćenju vladina ureda za odnose s javnošću, i o screeningu za pojedinačna poglavlja, a o čemu se uskoro očekuje izvješće Europske komisije. S tim u svezi, sugovornici su zaključili da demografski mala zemlja ipak ima dovoljno ljudskog potencijala da ovako zahtjevan proces otpočne na temeljit način.

Sugovornici su zaključili da je uspjeh Crne Gore ujedno i uspjeh politike proširenja EU i generator napretka za ostale države u susjedstvu, priopćila je crnogorska vlada.

KOMENTARI