Dačić: Halilović govori ono što Izetbegović misli

HomeVijestiRegion

Dačić: Halilović govori ono što Izetbegović misli

Dačić: Hrvatska, BiH i Srbija su trougao balkanske politike, četvrti nam nije potreban

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da izjava Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske predstavlja najveću prijetnju miru i stabilnosti u regionu.

Dačić je naveo da Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, već je on nezvanični portparol Bakira Izetbegovića.

“Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove prijetnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na procjeni da Republika Srpska ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani. Svima je jasno da je referendum samo izgovor, a da iza svega stoji namjera da se ratom uništi Republika Srpska. Da su htjeli kompromis, Ustavni sud je mogao da promijeni bar jedan zarez u svojoj odluci. Ali njima nije bio važan kompromis, već izgovor za ratne namjere i planove, za šta se muslimani u BiH očigledno spremaju”, navedeno je u saopštenju ministra spoljnih poslova.

“Srbija nesumnjivo želi mir i učiniće sve da se sačuva stabilnost, ali sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje Republike Srpske. O tome niko ne bi trebalo čak ni da sanja”, naglasio je Dačić.

On je dodao da je “Srbija dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje Republike Srpske ako bude napadnuta”.

“Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira”, zaključio je Dačić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0