instant fap

Dan košarke u Sanskom Mostu

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u nedjelju, 25 novembra, će se odigrati završnica KUP-a za košarkaše USK-a. Pored domaćina OKK “SANA”, nastupit će  klubovi:  “Limometal” Cazin, KK”Bihać” i”Krajišnik” Velika Kladuša. Svečano otvaranje turnira je u 11 sati.


Takmičenje započinje odigravanjem dvije polufinalne utakmice, prva je na rasporedu  u 11:30 h,druga u 13:15 h, a pobjednici će se naći u finalu koje se igra u 16:00 h. Pobjednik turnira stiče pravo da učestvuje u 1/16 finala KUP-a BiH.
Žrijebanje ekipa za polufinalne takmice obavit će se na dan odigravanja turnira.  Sanski košarkaši se nadaju da mogu biti pobjednici turnira i nastaviti takmičenje u KUP-u na višem nivou. Naime, u prvenstvu Kantonalne lige USK, „Sana“ je pobijedila ekipe „Bihaća“ i „Krajišnika“, dok je poražena od „Limometala“. Sanjani se nadaju da će imati sreće prilikom žrijeba za polufinalne utakmice, kako bi izbjegli Cazinjane i obezbejedili ulazak u finale.

U ovoj utakmici bi, bez obzira na protivnika, iskoristili prednost domaćeg terena i uz pomoć svojih vjernih navijača dali svoj maksimum kako bi ostvarili cilj. Želja sanskih košarkaša je da u Sanskom Mostu u zvaničnom takmičenju gostuje neki jači klub, zvučno košarkaško ime iz naše države.
S toga je iz OKK „Sane“ upućen poziv ljubiteljima sporta, a posebno omladini, da u što većem broju dođu u nedjelju u Gradsku dvoranu kao podrška igračima. Ulaz je bespalatan.

KOMENTARI