instant fap

Dan žalosti kakav Hrvatska i BiH ne pamte od rata

Dan žalosti kakav Hrvatska i BiH ne pamte od rata

DANAS je i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini bio Dan žalosti. U Hrvatskoj je proglašen zbog sedmero poginulih u razornom potresu, a u BiH zbog osam mladih koji su preminuli kod Posušja na dočeku Nove godine.

Vlada je, podsjetimo, za danas proglasila Dan žalosti nakon što je prošlog utorka razorni potres pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta. Potres je nažalost odnio i sedam života, među kojima je najmlađa bila djevojčica Laura (13) koja je smrtno stradala u Petrinji. 

Potres odnio sedam života u Hrvatskoj

U selu Majske Poljane poginulo je pet muškaraca, među kojima su bili i otac i sin – Franjo i Mario Tomić. U istom selu poginuli su još Dušan Bulat, Mile Jurković i Darko Kozić.

U mjestu Žažine pod ruševinama crkve razorene potresom poginuo je orguljaš Stanko Zec koji je pokopan u četvrtak.

Index je nedavno razgovarao s Darkom Čuligom, očuhom preminule djevojčice Laure koji je u razgovoru istaknuo da želi kako svi znaju koliko je Laura bila posebna i velikodušna.

“Želim da ljudi znaju koliko je ona bila posebna djevojčica. Bila je vesela i više od svega voljela je pjesmu i ples, bila je toliko velikodušna, imala je tako veliko srce. Dana 22. prosinca je navršila 13 godina i dobila je novac od bake i djeda za rođendan i ona ga je potrošila tako da je nama svima kupila poklone za Božić. Bila je nevjerojatna”, rekao nam je.

Nezapamćena tragedija u BiH – osmero mladih preminulo na dočeku Nove Godine

Dok je Hrvatska tugovala za sedam života koje je odnio razorni potres, iz BiH je jučer, na Novu godinu, stigla vijest o neopisivo tužnom događaju kod Posušja.

Naime, na dočeku Nove godine u vikendici u Tribistovu kod Posušja preminulo je osmero tinejdžera, najvjerojatnije od gušenja plinom iz agregata za struju. Imali su 19 godina.

Zastave su spuštene na pola koplja diljem zemlje zbog tragedije koja se dogodila u mjestu Tribistovo blizu Posušja u noći na petak. Otkazani su svi događaji, a radijske i televizijske postaje emitiraju sadržaj primjeren danu žalosti.

U Posušju i Županiji zapadnohercegovačkoj proglašena je trodnevna žalost.

index

KOMENTARI