Danas nastavak suđenja Radončiću

HomeVijestiBiH

Danas nastavak suđenja Radončiću

Na Izeta se hiljade ljeta čekalo

Danas će u Sudu Bosne i Hercegovine biti nastavljeno suđenje Fahrudinu Radončiću, predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH i zastupniku u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Suđenje će, nako jednomjesečne stanke, biti nastavljeno saslušavanjem Almira Bašića, bivšeg načelnika Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH.

Sud BiH odobrio je 25. jula Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću i Bilseni Šahman napuštanje Bosne i Hercegovine zbog korištenja godišnjeg odomora.

Optužnicom se Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsenau Šahman i Zijada Hadžijahića tereti da su kao članovi organizirane grupe navodno počinili kazneno djelo ometanje rada pravosuđa i davanje odnosno primanje nagrade za trgovinu utjecajem.

Radončić negirao krivnju

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Saveza za bolju budućnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić  na Sudu BiH se izjasnio kako se ne osjeća krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

Ostali iz predmeta – Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić – također su se izjasnili da nisu krivi.

Optužnica tereti Radončića da je predvodio organiziranu grupu koja je od 14. decembra 2015. do 12. januara 2016. godine počinila niz kaznenih djela.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0