Dedić je jako brz u Ligi Šampiona – trči brzo kao bekovi Bayerna i Reala, brži je od Alexander-Arnolda 

HomeSport

Dedić je jako brz u Ligi Šampiona – trči brzo kao bekovi Bayerna i Reala, brži je od Alexander-Arnolda 

Amar Dedić sa 18 godina debitovao u zvaničnom susretu za Salzburg

Amar Dedić (20) može biti vrlo zadovoljan svojom prvom profesionalnom sezonom u Red Bull Salzburgu, nakon što se vratio sa posudbe iz Wolfsbergera gdje je prvi put igrao seniorski fudbal.

Nakon par utakmica koje je presjedio na klupi, Dedić je zabetonirao svoje mjesto u prvoj postavi Salzburga. Prvi sastav Red Bulla odavno je nezamisliv bez Dedića kako u Bundesligi tako i u Ligi Šampiona.

U Ligi Šampiona u grupi sa Milanom, Chelseaem i Dinamom igrao je u svih šest utakmica – od prve do zadnje minute. I pružio odlične partije i to čak i u direktnim duelima protiv nekih od boljih igrača današnjice, poput recimo Sterlinga.

Da je Dedić uistinu veliki potencijal govori i njegova brzina, koja je među najvećom kada se gledaju desni bekovi najvećih europskih klubova.

Dedić je u Ligi Šampiona ove sezone imao najveću brzinu 32,9 km/h, baš kao što su imali npr. Pavard iz Bayerna ili Carvajal iz Real Madrida.

Naš Zmaj brži je od desnog beka Liverpoola Alexander-Arnolda, čija je najveća brzina 32,21 km/h.

Iznad Dedića su Hakimi iz PSG sa nevjerovatnih 35 km/h, te Bellerin iz Barcelone sa 33,4 km/h.

S obzirom na ofanzivni fudbal koji su u većini utakmica igrali veliki klubovi, odnosno defanzivniju igru Salzburga, sigurno je kako Dedić može još bolje. Posebno ako se uzme u obzir da mu je tek 20 godina.

Nevezano za brzinu, koja i nije najvažniji faktor, sigurno je kako se Dedićev debitantski nastup može ocijeniti najvećom ocjenom.

I sam Red Bull Salzburg već ga je uporedio sa Dani Alvesom.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0