instant fap

Uspjeh taekwondo kluba „Galaja“

Članovi taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta ostvarili su protekle subote još jedan zapažen rezultat na međunarodnoj sceni.

Mladi sanski sportisti Dursum Hasanić i Imran Midžan su nastupili na kickboxing otvorenom prvenstvu Slovenije u disciplinama semi i light contactu, koje je održano u organizaciji Slovenskog kickboxing saveza i domaćeg kickboxing kluba „Pon do kwan“ iz Zagorja ob Savi. Takmičenje je održano za kadete mlađe od 16 godina i za seniore starije od 16 godina, a  nastupila su 52 kluba iz 10 evropskih zemalja sa 476 takmičara.

Kako nas je informisao Husein Bećirevič, trener taekwondo  kluba „Galaja“, Dursum Hasanić se na ovom velikom takmičenju okitio srebrnom medaljom. On je u konkurenciji starijih kadeta u kategoriji – 74 kg ostvario dvije pobjede, dok je u finalnoj borbi poražen od predstavnika Austrije. Zapažen nastup imao je i senior Imran Midžan, također u light contactu kategorija -63 kg, koji je nakon dvije pobjede i jednog poraza zauzeo četvrto mjesto.

Trener Bećirević ističe da su sanski klub na „Slovenija open“  predstavljala samo dva takmičara, a zbog teške financijske situacije u klubu. On naglašava da je velika šteta što i drugi takmičari „Galaje“ nisu mogli putovati na ovo veliko takmičenje, jer bi se u Sanski Most vratili sa sigurno još ponekim osvojenim odličjem.

KOMENTARI