instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Dobra igra Rudara i Podgrmeča

Dobra igra Rudara i Podgrmeča

Dva sanska drugoligaša Rudar iz Kamengrada i Podgrmeč odigrali su još jednu prijateljsku utakmicu, a ovaj put i rezultat je glasio prijateljski 1:1. U okviru priprema za novu sezonu Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, jučer su na stadionu u Kemengradu novu prijateljsku utakmicu odigrali Rudar i Podgrmeč.

Utakmica je završena rezultatom 1:1. Podgrmeč je u prvom poluvremenu prvi došao u vodstvo nakon opravdano dusuđenog penala, a siguran realizator je bio Adnan Hamzabegović.

Samo deset minuta kasnije golom Ajdina Hodžića domaćin dolazi do izjednačenja. Do kraja prvog dijela utakmice, a i u drugom poluvremenu većinom se igralo na sredini terena sa dosta prekida i nekoliko prilika sa obje strane.

Bila je to za oba sanska drugoliša dobra trening utakmica u kojoj su šansu dobili skoro svi igrači koji se nalaze na pripremama. Za razliku od prve utakmice kada je Podgrmeč na svom stadionu pobijedio sa visokih 5:0, jučer je Rudar bio znatno bolji.

To potvrđuju i riječi trenera Podgrmeča, Benjamina Ključanina, koji je rekao da je bila korektna utakmica u kojoj je pružio priliku svim igračima, ali i da su malo podcijenili protivnika u odnosu na prvu utakmicu.

Trener Rudara, Ferid Kuželj, je zadovoljan jučer prikazanom igrom svojih igrača, i kako ističe, do početka prvenstva će imati dobar tim koji će igrati važnu ulogu u drugoliškom društvu.

Oba sanska drugoligaša nastavljaju sa pripremama i odigravanjem prijateljskih utakmica. Podgrmeč će novu probu imati u narednu subotu u 18 sati kada se u Bihaću sastaje sa prvoligašem Jedinstvom, dok će Rudar u narednu nedjelju u 18.30 sati gostovati kod momčadi Bajera 99 iz Velagića kod Ključa, a potom će ugostiti Krajinu iz Cazina.

Čestitamo i jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj igri i želimo im mnogo sportske sreće u budućnosti.

KOMENTARI