Dodik nagovarao mlade da se ne iseljavaju: Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi

HomeVijestiBiH

Dodik nagovarao mlade da se ne iseljavaju: Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi

Kako se Dodik otvoreno ruga Šestorci jer zna da ne smiju insistirati na njegovom kažnjavanju

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik je na Saboru mladih Srpske na Jahorini rekao da mladi moraju biti svjesni napora države koja neprestano ulaže u njihovo obrazovanje, sport i usavršavanje, te ih je nagovarao da se nakon školovanja odluče ostati i raditi u Republici Srpskoj, piše Raport.ba.

Rekao je da nigdje nema boljih uvjeta za život nego u Republici Srpskoj i da mladi trebaju koncipirati mjere kako bi im život bio bolji i još kvalitetniji, ali da to budu mjere u skladu s mogućnostima.

“Mi kao društvo trebamo posložiti prioritete. Prioriteti se moraju preusmjeriti na pravu stranu i vi mladi trebate jasnije govoriti o tome. Trebate se školovati kako biste sutra imali koristi od toga, a ne samo da biste završili fakultet i otišli negdje”, rekao je Dodik.

“Plaća od 2500 eura vas zarobi”

Kaže i da je poražavajuća činjenica da djeca iseljenih nemaju mogućnost niti pohađati školu na maternjem jeziku.

“Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi i nemate života. Ta plaća je, uz sve troškove tamo, bezvrijedna”, rekao je Dodik.

Poručio je mladima da probaju život i negdje drugdje, ali da ne dozvole da postanu robovi, te da budu svjesni odgovornosti prema matičnoj zemlji.

“Danas kada prošetate Banjom Lukom ili Istočnim Sarajevom i tamo nekim prosječnim gradom, vidjet ćete da se ovdje puno bolje živi, bolji automobili se voze”, rekao je Dodik.

Naveo je podatak da su u Republici Srpskoj 83% stanovnika vlasnici nekretnine.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0