Dok mi sjedimo u toplim domovima..

Homeinmedia danas

Dok mi sjedimo u toplim domovima..

Alma Tulek održala predavanje na temu predstojećih izbora

COVID19 nam je u proteklih par mjeseci dokazao da smo postali robovi užurbanosti koju smo vodili do prije nekoliko dana.

Virus koji se širi brzinom munje, i kojeg možda još nismo svjesni u cijelosti je možda došao u pravo vrijeme. Vrijeme koje će nam pokazati da imamo vremena ako želimo. Vremena za sebe, svoje najdraže, svoje hobije i vremena za odgovornosti i borbu koju moramo posjedovati da bi prebrodili dunjalučke izazove.

Moramo imati vremena za stvari koje će doprinijeti boljem društvu,i sistemu u kojem živimo. Moramo razmišljati individualno i bistro. U ovom slučaju moramo posjedovati strpljenje, i vjeru. I dokazati sebi da možemo. Ne dopustite da vam u ovim danima strah postane najveći neprijatelj. Neće biti lako. Neće možda biti ni brzo.

Ali vjerujem da ćemo se vratiti u normalu, prebroditi, i nadam se, nešto naučiti iz ovog. Budite strpljivi, budite odgovorni u ovim danima i pružite razumijevanje prema ljudima koji sebe daju ovdje u cijelosti. Prvenstveno, u ovim danima, medicinskom osoblju ali i svima koji rade da se ovo zaustavi.

I sjetite se, dok mi sjedimo u svojim toplim domovima, izvoljevamo, nemamo strpljenja, siti i vodom opskrbljeni, ljudi širom svijeta umiru. Ne od corone, od gladi, žeđi, hladnoće, i bez krova nad glavom.

Sjetite se toga, kad krenete u trgovinu, i ostanite gdje jeste, ako vam zaista nije potrebno.

U narednim danima, dok čekamo da ova noćna mora prođe, pisat ću vam na svom instagramu @almatulek_ , kako da se nosimo i olakšamo sebi vrijeme u kući.

Alma Tulek

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0