instant fap

Đoković dobio Hewitta sa 6:1 i obezbijedio četvrtfinale

Odigrana su prva četiri meča osmina finala teniskog turnira u Londonu, a iznenađenja nije bilo. Roger Federer je savladao Uzbekistanca Istomina sa 2:0 po setovima.

Nakon ”guravog” prvog seta, kojeg je Federer riješio sa 7:5, u drugom dijelu, stvari su išle dosta laganije, te je Istomin pao sa 6:3.

Isti rezultat i u setovima, ali i u gemovima, glasio je na meču Darcis – Almagro, kojeg je na koncu dobio Španac, te se plasirao u četvrtfinale.

Treći meč programa bio je nešto zanimljiviji, te je na riješen nakon tri seta. Del Potro je nakon velike borbe u slavio nad Gilom Simonom iz Francuske, te sa , 6:1, 4:6 I 6:3,obezbijedio dalje takmičenje.

U derbiju dana, Leyton Hewitt je igrao sa Novakom Đokovićem, ali nije imao snage, koja mu je nedostajala u odustnim trenucima.

Slavio je Australijanac u prvom setu, 6:4 je glasio rezultat u njegovu korist, ali u nastavku, popularni Nole prebacuje u brzinu više i dolazi do pobjede. Drugi set je Srbijanac pobijedio sa 7:5, da bi u odlučujućem setu, kada je Hewittu evidentno nestalo snage, Đoković dobio sa 6:1, i obezbijedio četvrtfinale.

KOMENTARI