Dom je tamo gdje je Srce

Dom je tamo gdje je Srce

U ovom našem zajedničkom iskustvu i doživljaju svijeta i života, od svih zajedničkih i temeljnih dodirnih točaka koje nas povezuju i spajaju, na neki smo način trajno i neprestano suočeni s jednim dominantnim motivom koji se mistično provlači kroz sve sfere našeg života i kojega svi na svijetu bezrezervno cijene, kojega neovisno od boje kože, političke orijentacije i vjeroispovjesti instinktivno razumiju i s kojim se mogu trenutačno poistovjetiti. A to je motiv povratka kući!

On je prisutan gotovo na svakom koraku, možemo ga vidjeti gdje god pogledali, izražen je u tolikoj mjeri da je postao temeljnom inspiracijom nebrojenim filmskim klasicima, pjesmama i književnim remek-djelima diljem svijeta kroz stoljeća. Poruka koja se provlači kroz sve njih i koja je toliko čarobna i suštinska u njima je: “Vrati se kući gdje te uvijek neko čeka i razumije, gdje niko od tebe ništa ne očekuje i ne zahtijeva, gdje možeš slobodno i spontano biti ono ko i šta jesi.”

Ali, GDJE se nalazi taj dom? I šta zapravo podrazumijevamo pod samim pojmom doma? Jer, ta čežnja očigledno seže mnogo dublje od našeg fizičkog mjesta rođenja ili poznatog obitavališta, ona se odnosi na mjesto porijekla, na prirodno ishodište kojemu se uvijek i u svakom trenutku možemo vratiti bez obzira na sve izvanjske okolnosti.

KOMENTARI