instant fap

Domaće serije prelaze na kabl

Domaće serije prelaze na kabl

Druga sezona Ubice mog oca na novom kanalu TOP od 18.12.

Domaće serije prelaze na kabl

Najpopularnije svjetske serije, kao što su Game of Thrones, Narcos ili House of Cards premijerno se prikazuju na kablovskim kanalima ili platformama na kojima bilježe kontinuirano rastuće rejtinge i probijaju sve poznate granice gledanosti televizijskog programa.

Taj trend stigao je i u naš region. United Media (SK, N1, Grand, Fight Channel, iDJ, Lov i ribolov ) pokreće novi TOP kanal, koji će godišnje emitovati 2 do 3 premijerne visokobudžetne  domaće serije, kao i orginalni zabavni program domaće produkcije (dnevni kviz, kulinarski šou itd.) i najgledanije svjetske serije.

TOP kanal ulazi na velika vrata emitovanjem druge sezone serije koja je tokom prošle godine oborila sve rekorde gledanosti u Srbiji – Ubice mog oca, sa prvom epizodom koja će se emitovati 18.12!

Pored Ubica mog oca, gledaoci će moći pratiti i hit serije kao što su Homeland, Sons of Anarchy, Državni posao, Odmori se, zaslužio si, Bron, Gomorrah, Hell on wheels i mnoga druga iznenađenja.

TOP kanal bit će emitovan u četiri zemlje regiona: Bosni i Hercegovini, Srbiji,  Crnoj Gori i Makedoniji, za početak na Telemachu, SBB-u, Total TV-u i D3i. Dok se kanali ovog tipa u svijetu dodatno naplaćuju, platforme na kojima će krenuti su omogućile da se TOP kanal nađe već u osnovnoj ponudi.

Zašto serije sa nacionalnih prelaze na tematske kablovske kanale?

„Prelazak je logičan. Nacionalni kanali imaju kvalitetan program za širu publiku, ali prostor koji imaju moraju da dijele na različite sadržaje. Sa druge strane kablovski kanali jednu vrstu sadržaja mogu da puštaju 24 sata, pa korisnici dobijaju sve vrijeme program koji vole, uz mnogo veći i kvalitetniji izbor“, rekla je Aleksandra Subotić, direktorica United Medie i dodala „Na primjer, svi ljubitelji sporta su svjesni koliko je sporta došlo u region sa Sport Klubom. SK se pozicionirao kao mjesto najaktuelnijeg i nakvalitetnijeg sportskog sadržaja, na kom će se od sljedeće godine prenositi čak i kvalifikacioni mečevi za Europsko prvenstvo, Mundijal, Ligu nacija i sam Euro“.

Za potrebe TOP kanala United Media će sarađivati sa različitim produkcijama, ali posebno ističe i da je pri kraju regionalni konkurs, raspisan u maju ove godine, za scenarije domaćih serija, sa ciljem pokretanja sopstvene originalne produkcije.

KOMENTARI