instant fap

Donirana krava porodici jetima iz Skucanog Vakufa

Donirana krava porodici jetima iz Skucanog Vakufa

Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ imali su priliku prisustvovali jednom prelijepom dobrom djelu. Radi se o uručenu krave za jednu samohranu majku i njenog malodobnog sina u mjestu Skucani Vakuf kod Sanskog Mosta.

Porodicu Hadžić Azre, koja živi sa sinom Adnanom i starom majkom, posjetili smo i upoznali prošlog ljeta kada smo od njih uzimali podatke radi uključivanja u projekat pomoći jetimima.

Upoznavši se sa njihovim socijalnim stanjem, porodicu smo preporučili organizaciji Edukativno-kulturni centar Istanbul iz Sarajeva koja je iznašla načina da bude dugoročni donator za ovog dječaka koji je jetim bez oca, a ovom prilikom posredstvom iste organizacije ovoj porodici je donirana krava.

Veliko nam je zadovoljstvo što su naši partneri u EKC-u Istanbul odlučili kroz program doniranja krava i plastenika dogoročno pomoći porodice jetima, koje onda na taj način same mogu učestvovati u proizvodnji hrane i tako značajno popraviti svoje socijalno stanje.

Porodici Hadžić ovom prilikom donirana je mlada steona krava, koja bi se za manje od 2 mjeseca trebala oteliti, što je značajna podrška i konkretna pomoć Azri i njenom sinu Adnanu.

Najiskrenije se zahvaljujemo plemenitim donatorima koji podržavaju jetime u našoj domovini, a posebnu zahvalnost upućujemo donatorima ove krave, EKC-u Instalbul, kao i organizaciji Muslimaid.

Nadamo se da će ova pomoć biti velike koristi za Adnana, Azru i njenu staru majku.

KOMENTARI