instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Dragan Bursać: Koliko moraš biti lud da bi izašao na Dodikov referendum?

Dragan Bursać: Koliko moraš biti lud da bi izašao na Dodikov referendum?

Koliki moraš biti idiot da bi odvojio nedjeljno jutro, čekao u redu, zaokružio “Da” na listiću, čekao opet ponedjeljak i onda tvojim “Da” vlast Republike Srpske obriše dupe???

U nedjelju se u Republici Srpskoj održava referendum. Budimo posve tačni i citirajmo Predsjednika Milorada Dodika, koji kaže kako je zapravo riječ o anketi. Dakle, anketa, a ne referendum.

Opet, vlast histerično poziva narod i preko epopejičnog “Stefan-spota” začikava ljude da izađu na “referendum”.

Prvo, referendum je neustavan, nelegalan i za njegovo održavanje su predviđene i zatvorske kazne. Dobro, sve to. Nije to dovoljno kurčevitom narodu i u mentalitetu mu je da se zainati i izađe na, ‘ajmo ga zvati referendum.

Slab je razlog nekakva ustavna zabrana.

Sa druge strane, može li transfer blama i glupost spriječiti ljude da izađu na referendum?

Evo o čemu je riječ.

Narodna Skupština Republike Srpske donijela je odluku po kojoj će se mijenjati Zakon o praznicima, a Predsjednik iste te Skupštine, Nedeljko Čubrilović, saopštio je kako je kolegijum konstatovao da je u toku postupak provođenja odluke Ustavnog suda koji ponišava Dan RS, kao Dan Republike.

Dakle, narod se poziva da izađe na referendum u nedjelju, a već u teoriji u ponedjeljak, Naroda Skupština će izglasati novi Zakon u skladu sa odlukama ustavnog suda BiH i direktno će poništiti volju naroda. Istog tog naroda koji se poziva na referendum.

Ako to nije karanje ljudi u ionako karan mozak, onda ne znam šta je?!

Referendumom se raspakuje Dejtonski mirovni sporazum. Referendumom se paradoksalno, raspakuje upravo Republika Srpska, za koju se navodno bore vlasti u istoj. Referendum je jedno veliko NIŠTA, a reći da je car go nema snage niti opozicija. Eto, to je referendum!

I zaista, koliki moraš biti idiot da bi odvojio nedjeljno jutro, čekao u redu, zaokružio “Da” na listiću, čekao opet ponedjeljak i onda tvojim “Da” vlast Republike Srpske obriše dupe???

Ako izuzmemo SNSD-ove klonove, koji po partijskoj dužnosti moraju izaći na referendum i kojima je isti ništa drugo do uvježbavanje za izbore, koji vrag će natjerati “običnog čovjeka” na anketa/referendum?

Možda činjenica da je neko u vaše ime uzeo vaših 1,4 miliona maraka, i spičkao ih u predizbornu kampanju zvanu “Referendumom za vlast”? Možda će pitac neki reći, ako već dajem pare, što da ne odem na referendum?

Pa, eto, osim što je nelegalan, što mu se odluka ne može sprovesti, osim što i nije referendum, osim što veliko NIŠTA košta kao Svetog Petra kajgana, možda plebejac može zaokružiti “Ne”.

Ali, to “NE” ima istu težinu kao i “Da”. Dakle, nema težine. I postavlja se opet fundamentalno pitanje, pitanje mentalnog zdravlja svakog čovjeka koji izađe u nedjelju.

No, ne zavaravajte se! U zemlji sa 50% funkcionalno nepismenih, u zemlji gdje je kult mrtvih vazdignut na nivo ovostranog, u zemlji u kojoj je religija sastavni dio školskog sistema, u kojoj se fakultetske diplome kupuju na kilogram, u kojoj caruje neimaština, jad i bijeda, ima podosta ubogih koji će izaći na poluprivatnu anketu Milorada Dodika, organizovanu u svrhu predizborng bildanja u korupciji i kriminalu ogrezlog mrca SNSD-a.

Ko ima mozak, ko zna sabrati dva i dva i ko ima, na kraju krajeva, iole ličnog dostojanstva, neće uvrijediti sebe, svoju inteligenciju i neće biti glasačko meso i piplmetar jednog balkanskog kabadahije.

KOMENTARI