instant fap

Državno takmičenje iz islamske vjeronauke: 2. mjesto za Sanski Most

Državno takmičenje iz islamske vjeronauke: 2. mjesto za Sanski Most

U Medresi Osman ef. Redžović u Velikom Čajnu kod Visokog 7. maja održano je državno takmičenje za osnovne i srednje škole iz islamske vjeronauke. Na takmičenju je učestvovalo osam muftijstava, a učesnici su bili podijeljeni u tri kategorije i to: VIII i IX razred osnovne škole te prvi razred srednje škole. Svako muftijstvo je predstavljalo po 9 učesnika i to učenici koji su osvojili tri prva mjesta iz svakog od navedenih razreda, ukupno 72 učesnika.

I naš grad je imao svoje predstavnike na ovom takmičenju državnog ranga. Profesorica islamske vjeronauke Mirsada Hasić i njena učenica Belma Korlat prvo su pokorile protivnike na općinskom takmičenju, a onda predstavili svoj grad i svoju školu, Osnovnu školu “Mahala”, na kantonalnom takmičenju, gdje su osvojile treće mjesto.

Pitali smo prof. Hasić kako su se pripremale za takmičenje. “Priprema je trajala tokom čitave školske godine”, ističe i dodaje “Pored obavezne nastave redovno smo radile na dodatnoj nastavi, a ponekad i u mektebu služeći se dodatnom literaturom.”

Ovo nije kraj učenju. Profesorica Hasić ističe da trud, rad i upornost donose uspjeh te već sada počinje s pripremama za narednu godinu. Njeni učenici tradicionalno se s takmičenja vraćaju s brojnim diplomama i nagradama. Neka ostane tako, želi im redakcija vašeg i našeg portala Inmedia.ba.

KOMENTARI