instant fap

Dumančić nije vozio službeno vozilo, pokušaj diskreditacije Budimira

Iz Ureda presjednika Federacije BiH Živka Budimira demantirana je vijest koju su, kako se navodi, proširili stranački obojeni mediji, kako je vozač predsjednika FBiH Jerko Dumančić imao prometnu nesreću u službenom vozilu.

Saopćeno je da se radi o još jednom pokušaju da se diskreditira ugled predsjednika FBiH Živka Budimira, te da je Jerko Dumančić akter prometne nesreće koja se dogodila 17. jula u Posušju, u vrijeme dok se nalazio na godišnjem odmoru i vozio privatni automobil “vw passat” proizveden 2005., kojeg je nedavno putem leasinga kupio od tvrtke MRM d.o.o. iz Ljubuškog.

Istaknuto je da Ured predsjednika FBiH u svom vlasništvu posjeduje “škodu oktaviju” registarskih oznaka T84 – T – 848 proizvedenu 1999. i “škodu feliciju” registarskih oznaka A99 – A – 640 proizvedenu 1999., dok je “audi” registarskih oznaka 297 – T – 799, proizveden 2005. godine, koji službeno koristi predsjednik FBiH Živko Budimir, primljen na korištenje od Federalnog ministarstva financija.

U saopćenju se također navodi da je iznesena gruba laž o tome kako je Jerko Dumančić nakon prometne nesreće tražio intervenciju od predsjednika Federacije BiH.

– Predsjednik FBiH Živko Budimir vjeruje u pravni sustav Bosne i Hercegovine i poštuje njezine zakone, a o tome su dobro upoznati njegovi suradnici koji od njega niti traže, niti bi tražili intervencije ove vrste. O svim detaljima prometne nesreće Jerka Dumančića upoznata su nadležna tijela koja će provesti potrebne mjere sukladno zakonskim procedurama, saopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

KOMENTARI