instant fap
NaslovnicaSanski Most

Dvadeseta izvedba predstave “Hanka”

Dvadeseta izvedba predstave “Hanka”

U prostoru stare gradske vijećnice u Sanskom Mostu, sinoć je upriličena dvadeseta,  jubilarna, izvedba predstave „Hanka“. Predstavu su i ovoga puta, vrlo uspješno, izveli članovi Amaterskog pozorišta „Teatar Art“ .Radi se o pozorišnom komadu koji je nastao na osnovu istoimene pripovjetke velikog bosanskohercegovačkog pisca Isaka Samokovlije.

Njega  je za scensko izvođenje adaptirala profesorica bosanskog jezika, Ajša Hadžiahmetović, koja već godinama s velikim uspjehom vodi amatersko pozorište „Teatar Art“. “Hanka“ je drama o ljubomori, ponosu, ljubavi i prkosu i zbog sebične nemogućnosti da prašta neizbježno vodi u tragediju. Cjelokupna radnja predstave se odvija unutar jedne romske zajednice što samoj predstavi daje poseban čar. I ovoga puta članovi pozorišnog ansambla „Teatar Art“ nagrađeni su velikim aplauzom prisutnih posjetilaca.

Predstava „Hanka“ je priča kako ljubav može biti snažna, strasna i razorna. Iako mladi i možda sa nedovoljno iskustva, članovi sanskog teatra su svojom glumom i scenskom izvedbom na pravi način oživjeli likove iz Samokovlijine pripovjetke. Članovi ovog amaterskog pozorišta su u proteklim godinama izveli niz zapaženih predstava, ali po dojmu i općoj ocjeni publike, predstava „Hanka“ je pobrala najviše simpatija.