instant fap
NaslovnicaSanski Most

Memorijal „Mesud Sudo Begić“

Memorijal „Mesud Sudo Begić“

U okviru obilježavanja manifestacije „Sjećanje na maj 1992. godine“ u Trnovi je u proteklu subotu odigran nogometni turnir, memorijal „Mesud Sudo Begić“. Na ovom sportskom događaju koji se organizira svake godine u sklopu pomenute manifestacije, nastupile su četiri nogometne ekipe koje se takmiče u općinskoj sportskoj ligi i to: NK „Bratstvo“ iz Starog Majdana, NK „Radnički“ Zdena, NK „Rudar“ Kamengrad, te domaćin NK „Trnova“.

Ove godine turnir je održan na obnovljenom nogometnom stadionu u Trnovi. Prisutnima se ovom prilikom obratio ministar finansija u Vladi USK, Sanel Mahić, koji je istakao spremnost da pomogne u daljoj izgradnji i modernizaciji ovog sportskog objekta. Pomenuti sportski događaj nosi ime po Mesudu Sudi Begiću, jednom od organizatora otpora na širem području sela Trnova. Prilikom napada srpskih snaga na ovo selo, Begić je ubijen i on je prva žrtva kada su u pitanju mještani ovog sanskog sela.Prvo mjesto na turniru ove godine pripalo je ekipi domaćina, NK „Trnova“.

Inače, u sklopu obilježavanja manifestacije „Sjećanje na maj 1992. godine“, evocirane su uspomene na period od prije dvadeset godina kada se selo Trnova našlo na udaru agresije. U sklopu same manifestacije održan je niz prigodnih događaja, kao i javna tribina na kojoj je gost bio predsjednik udruženja „Patriotska liga BiH“, Avdo Hebib.