Dvosjed iza kojeg stoji praunuk Ferdinanda Porschea koštat će oko 200.000 eura

HomeAUTO

Dvosjed iza kojeg stoji praunuk Ferdinanda Porschea koštat će oko 200.000 eura

Porsche 918 Spyder oborio rekord na aukciji

Piech GT je naziv prvog elektropokretanog automobila koji će Toni Piech, praunuk osnivača slavne njemačke automobilske kompanije Porsche, kupcima ponuditi od 2024. godine.

Vjerujemo da bi Ferdinand Porsche bio ponosan na projekat sportskog elektropokretanog dvosjeda iza kojeg stoji njegov praunuk Toni Piech, a koji je publika u formi koncepta (Mark Zero) premijerno mogla vidjeti 2019. godine.

Tri godine poslije, osnivač i vlasnik automobilske kompanije Piech Automotive otkrio je da će model koji će se nuditi iza naziva Piech GT kupcima biti dostupan od 2024. godine.

Za sada se zna da će Piechov električni dvosjed, čija tri elektromotora proizvode više od 600 konjskih snaga, s jednim punjenjem baterija prelaziti nešto više od 500 kilometara i iz mjesta do “stotke“ stizati za manje od tri sekunde.

Toni Piech je uvjeren da će biti sasvim dovoljno kupaca koji će za njegov prvi model izdvojiti oko 200.000 eura. Pored GT dvosjeda, ambiciozna kompanija u kojoj planiraju proizvoditi 10.000 automobila godišnje u ponudi će uskoro imati i elektropokretan model s četiri sjedišta i SUV.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: