instant fap
NaslovnicaLokalne temeOstalo

Džamastagićima pristiže pomoć

Džamastagićima pristiže pomoć

Osmanu i Halidi Džamastagić, koji su nedavno u požaru ostali bez kuće u Raškovcu, Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor uručila je šporet na drva i drugu neophodnu pomoć.

Komšije ovog starog bračnog para, uveliko rade na saniranju ljetne kuhinje u koju bi Džamastagići trebalo da usele već u nedjelju. Pomoć je najavila i Gradska uprava koja će Džamastagićima nabaviti potreban namještaj.

Porodicu Džamastagić, u ovoj teškoj situaciji, posjetila je i poznata humanistica Semira Hoffmann i pružila im kako finansijsku, tako i moralnu podršku, koja im je trenutno potrebna. Semira Hoffmann je pored obilaska kuće Džamastagića i razgovora sa Osmanom, posjetila i njegovu suprugu Halidu koja je bila u Bolnici „dr Mladen Stojanović“.

Podsjećamo, njihova kuća u Raškovcu u potpunosti je izgorjela u požaru prije nekoliko dana. U akciju pomoći uključili su se brojni ljudi dobre volje, koji su, osim novčanih donacija, obezbijedili gradjevinski materijal kako bi ljetna kuhinja, koja je jedina sačuvana u požaru, bila što prije useljiva.

Osman i Halida Džamastagić u braku su punih 63 godine, nemaju djece i žive od penzije koja iznosi 320 KM.

Prijedor 24 / Kozarski

KOMENTARI