instant fap
NaslovnicaUncategorized

Džanan Musa je najbolji mladi sportista BiH

Džanan Musa je najbolji mladi sportista BiH

Atletičar Amel Tuka proglašen je sportistom godine u Bosni i Hercegovini u izboru Olimpijskog komiteta.
Tuka je ovo priznanje zaslužio nakon fantastične sezone u kojoj je postavio najbolje vrijeme na 800 metara u svijetu i osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Član Atletskog kluba Zenica ove godine osvojio je naslov dvoranskog prvaka Balkana na prvenstvu u Istanbulu, a nakon toga je u premijernom nastupu na jednom od mitinga Dijamantske lige u Monaku osvojio prvo mjesto uz najbolji rezultat sezone u svijetu. Sezonu je zaključio osvajanjem bronzane medalje na SP-u u Pekingu.

U izboru za sportistu godine u BiH nominovane su bile i džudo reprezentativke BiH Aleksandre Samardžić i Larise Cerić.

Osim nagrade za sportistu godine, na večerašnjoj svečanosti u Olimpijskom muzeju BiH dodijeljena su priznanja u još pet kategorija.

Za najuspješnijeg trenera u 2015. godini proglašen je selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH Josip Pandža, dok je kadetska košarkaška selekcija BiH proglašena najuspješnijom reprezentacijom u godini na izmaku.

Najuspješniji sportski klub je ženski odbojkaški klub Bimal Jedinstvo.

Mladi košarkaški reprezentativac BiH Džanan Musa izabran je za najboljeg mladog sportistu u kategoriji juniora, a teniserka Nafisa Berberović za najbolju mladu sportistkinju u kategoriji juniorki.

Olimpijski komitet BiH dodijelio je večeras i specijalna priznanja. Specijalna nagrada MOK-a dodijeljena je ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću, a prof.dr. Safet Kapo dobio je priznanje za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat dodijeljena je bokseru Damiru Belji.

KOMENTARI