instant fap

“Džekin problem je to što je previše tih i miran”

Safet Sušić dane provodi pripremajući taktiku za jednu od najvažnijih utakmica Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo – gostovanje u Grčkoj.

Prethodni izbornik, Ćiro Blažević je Sušiću poručio da mora napasti u Ateni.

“Mislim da mi nemamo ekipu koja se može samo braniti i igrati na 0:0. Mi tako nikada nismo igrali. U svim utakmicama igrali smo napadački. Tako je bilo i protiv Brazila, Francuske, Portugala. Ne moram uvijek staviti dva napadača, pa da to izgleda napadački. Mi uvijek u ekipi imamo najmanje šest-sedam igrača, koji su ofenzivci. Prema tome, niti možemo, niti ćemo ići u Atenu po nekakav bod,”, rekao je Sušić za Dnevni avaz.

PSG, Papetov bivši klub i Dinamov suparnik u Ligi prvaka, je nikad jači.

“Tek sada su počeli igrati kako treba. Mučili su se na startu sezone, ali izgleda da sve stvari dolaze na svoje mjesto. Ne vjerujem da u Francuskoj imaju dostojnog suparnika. Sigurno će biti prvi u prvenstvu, ali su još “zeleni” za Ligu prvaka.”

Zlatan Ibrahimović ili Edin Džeko?

“Teško ih je usporediti. Slične su konstitucije, s tim što je Ibrahimović puno iskusniji. Ako me pitate koga bih više volio imati u našem timu, odgovor bi bio – ne bih mijenjao Džeku za Ibrahimovića. Naravno, Ibrahimović je strašan igrač, samo je pored njega malo teško igrati. Kad gledam utakmice PSG-a imam osjećaj da su njegovi suigrači isprepadani. Jer, kada mu ne gurnu loptu, odmah širi ruke, gleda ih poprijeko. Što se mene tiče, nikada ne bih mijenjao Džeku za Ibrahimovića, premda je on poslije Mesija i Ronalda najvjerojatnije trenutno treći najbolji igrač svijeta”, smatra Sušić i dodaje da je najveći Džekin problem u Manchester Cityju to što je previše tih.

“Možda je “najveći problem” Edina Džeke to što je on previše miran, tih. Zbog toga manje igra u Cityju. Jer, najlakše je nekoga skloniti iz ekipe kad unaprijed znaš da ti on zbog toga neće praviti probleme. Ipak, kada dvije ili tri utakmice ostavite sa strane Balotellija ili Teveza, odmah može doći do konflikta. A kada je to slučaj s Edinom, on šuti, trpi i nastavlja raditi u istom ili još jačem tempu. Vidiš da imaš mjesta igrati, a trener te ostavi na klupi, nije lako ući u 90. minuti i za kratko vrijeme pokazati koliko vrijediš.”

(vijesti.ba)

KOMENTARI