Džeko je primio nekoliko ponuda iz Premiershipa, ali on ima drugi plan

Džeko je primio nekoliko ponuda iz Premiershipa, ali on ima drugi plan

Priča između Edina Džeke i Roma će imati isti epilog kao i ona Danielea De Rossija. Obojica igrača će na kraju sezone napustiti rimski klub. 

Dok će De Rossi otići kao slobodan igrač, Vučica će Džeku prodati i tako inkasirati određenu svotu i tom prilikom pokušati zaraditi što je moguće više novca.

Prema pisanju rimskog lista Il Tempo kapiten bh. reprezentacije je primio niz ponuda iz Premiershipa, međutim on ima druge planove.

Naime, kako Džeko želi ostati u Italiji, ali problem je što je ponuda Intera još uvijek na čekanju.

Od ranije je poznato da Roma za igrački karton iskusnog napadača želi 20 miliona eura, ali za sada niti jedan klub nije spreman platiti taj iznos.

Osim Džeke Nerazzurri su zainteresovani za Romelula Lukakua i Duvana Zapatu, a Sarajlija je u prednosti nad napadačima Manchester Uniteda i Atalante.

Popularni Dijamant je i želja Antonija Contea koji će nakon završetka sezone preuzeti Inter. Namjere Intera su da za iskusnog golgetera potroši između 10 i 12 miliona eura.

Pogotkom protiv Juventusa Džeko je postao sedmi strijelac u historiji Rome, međutim za četiri godine provedene u redovima Vučice nije uspio osvojiti niti jedan trofej.

U slučaju potpisa Inter bi Džeki postao sedmi klub u karijeri. Do sada je igrao za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City i Romu.


KOMENTARI