instant fap
Naslovnicainmedia danas

Dženis Burnić: BiH je država koju volim, Barbarez i treneri imaju odličnu energiju 

Dženis Burnić: BiH je država koju volim, Barbarez i treneri imaju odličnu energiju 

Na spisku selektora Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom našlo se dosta novih imena i igrača koji su se po prvi put naši A reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Jedan od njih je i Dženis Burnić koji je protiv Engleske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako debitovao za Zmajeve.

“Veoma sam ponosan i sretan zbog debija, to sam rekao odmah nakon utakmice. Bosna i Hercegovina je država koju volim i ponosan sam što sam dio reprezentativne priče. Još ako uzmemo u obzir da sam prvi nastup ubilježio u prvom meču koju je naša selekcija odigrala protiv Engleske, i to u ‘kolijevci fudbala‘ onda stvari još više dobijaju na težini. Jednostavno, presretan sam i nemam riječi da opišem kako sam se osjećao onog trenutka kad sam ušao u igru”, kaže Burnić.

Naši reprezentativci se trenutno pripremaju za meč sa Italijom, a Dženis Burnić ističe zajedništvo kao glavni adut bh. tima:

“Već dugo smo zajedno na okupu i sve protiče u najboljem redu. Radimo kvalitetno i jako, tako da ćemo u meč sa Italijom ući spremni. Svi smo ovdje kao jedna porodica. Treneri u stručnom štabu sa selektorom Sergejom Barbarezom imaju odličnu energiju koju prenose i na nas igrače. Drago mi je što imam priliku da učim od toliko naših nekadašnjih reprezentativaca”.

KOMENTARI