instant fap
NaslovnicaSport

Gigović bira između tri kluba u Premiershipu

Gigović bira između tri kluba u Premiershipu

Engleski novinar Pete O'Rourke kojeg na društvenim mrežama prati preko 100.000 fudbalskih navijača smatra se za stručnjaka kada su u pitanju transferi.

Posljednje je pisao o našem novom reprezentativcu Arminu Gigoviću (22).

Pema onome što piše O’ Rourke Gigović je zanimljiv čak tri engleska kluba.

“Everton, West Ham i Crystal Palace se utrkuju da dovedu Gigovića” piše ovaj novinar.

Navodi kako je pomogao njegov nastup za Bosnu i Hercegovinu protiv Engleske gdje je skrenuo pažnju na sebe svojom odličnom partijom.

Gigović bi prema ovom izvoru trebalo da u Englesku dođe kao posuđen igrač iz ruskog Rostova, a onda nakon sezone i pređe zastalno u novi klub.

Zbog sankcija Rusiji Rostov ga ne može spriječiti u tome.

Gigović je jedan od šest igrača koji su debitovali za BiH protiv Engleske.

Ko je Armin Gigović?

Gigović je igrao do 82. minute i pobrao dosta simpatija bh. javnosti za svoj nastup. O Arminu Gigoviću se mnogo pisalo u kontekstu koju će reprezentaciju odabrati. Igrao je za mlađe selekcije Švedske, te dva prijateljska meča za A reprezentaciju, ali je očigledno odlučio izabrati BiH.

Rođen je u Švedskoj, prošao je mlađe selekcije Helsingborga, a sa 18 godina prelazi u Rostov za dva miliona eura. Iz Rostova, baš kao i Hadžikadunić zbog ratnih dešavanja, igrao je na posudbama u Helsingborgu, Odenseu, a od januara 2023. godine je na posudbi u Midtjyllandu s kojim je osvojio titulu prvaka Danske.

Ove sezone je odigrao 35 utakmica, postigao je jedan gol i dodao tri asistencije. Ovaj veznjak ima ukupno 53 nastupa za Midtjylland, 50 za Helsingborg, 30 za Rostov i 10 za Odense.

KOMENTARI